петък, 22 юни 2018 г.

Туризъм в Кърджали – „Зареди и изчезни за 60 секунди”


Дълги колони автомобили се извиват пред една от веригите бензиностанции в Кърджали. 90 на сто от клентите са румънци, които зареждат като за последно преди атаката на границата при „Маказа”. „Пълнят догоре и отпрашват, рядко дори пият и кафе. По обед имаше момент, в който автомобилите бяха няколко десетки”, коментира служител на колонките с гориво. Очаква се утре трафикът да бъде още по-засилен заради българските туристи, които ще тръгнат към Гърция през уикенда.
И това лято се очаква да премине под знака на предишните „Горивен туризъм в Кърджали”. Румънци и молдовци харчат еврото си само за бензин и дизел в региона. Едва ли дори и подозират за пленителните туристически обекти, които предлагат Източните Родопи или „подготвените кадри” в туристическия бранш.
„Огромният туристически поток, който преминава през града ни, трябва да бъде привлечен с качествено обслужване, предоставено от образовани и компетентни хора. В противен случай целият този поток от туристи само ще преминава през града ни, ще създава задръствания по пътищата ни, но няма да създава поминък и възможности за по-висок стандарт на живот за местните хора”, посочи в отворено писмо общинският съвтник Георги Кючуков. Причината да се обърне към ОбС и областния управител бе, че през следващата академична година във филиала на Пловдивския университет няма да се изучава специалността „Туризъм”.
24rodopi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар