сряда, 27 юни 2018 г.

„Дружба” или Арена - дебат нямаше! Маратонци питат: Защо не ни допускат до пистата?

Достъп до пистите на стадиона и никакъв интерес към името на футболния дом на „Арда”. Така премина общественото обсъждане за ново име на „Дружба”. На срещата присъстваха около има-няма двадесетина граждани. Останалите участници бяха от ръководството на Общината, футболния клуб и общински съветници.
„Проблемът е в достъпа до стадиона. Аз съм маратонец и от 12 години бягам на „Дружба”. Преди беше в неугледен вид, но нямаше проблем. След ремонта и официалното откриване, съоръжението е заключено. Когато едва веднъж успях да вляза ми бе казано от охраната да напусна. Искам да попитам каква е ползата за целия град от този ремонтиран стадион? Никаква. Все пак той е отдаден под наем, не е продаден. Стадион „Горубсо” е в окаяно състояние. Всяка вечер бягаме там, теренът е разчертан и там тренират няколко детски отбора, които едва намират място. Не можем да бягаме в града, нито в парковете заради бездомните кучета. На „Дружба” в момента тренира и играе един професионален отбор, но какво да правят нашите деца?”, попита маратонецът Георги Гачев.
От своя страна пък кметът Хасан Азис обеща съвсем скоро всички маратонци да бягат на най-добрата настилка в България. „Разбира се, че стадионът ще се ползва от всички граждани. Така, както е по договор между Общината и футболният клуб. Трябва обаче да приключим полагането на тартановата настилка. Не можем да допуснем тя да се използва преди да бъде поставен завършващият слой”, посочи кметът. Дебат за името на стадиона така и не се състоя. Очаква се утре Общинският съвет да гласува предложението стадион „Дружба” да бъде преименуван Арена „Арда”.
24rodopi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар